# 2017-2018 Bell - Instructional Minutes Schedule by Grade

See schedules below for Regular/ Full School Day: 8:20am to 2:20pm Minimum Days: School begins at 8:20am and ends at 11:55am. Recess times are the same.

<b>Transitional Kindergarten</b> *Minimum Days: 8:20 AM - 11:55 AM, recess same as regular day's					
	Start Time	End Time	Length - 290 Min		
Instruction	8:20 AM	9:15 AM	55 min		
Recess	9:15 AM	9:30 AM	15 min		
Instruction	9:30 AM	11:00 AM	90 min		
Lunch	11:10 AM	11:50 AM	40 min		
Instruction	11:50 AM	1:20 PM	100 min		
Recess	1:20 PM	1:35 PM	15 min		
Instruction	1:35 PM	2:20 PM	45 min		

## Kindergarten

## \*Minimum Days: 8:20 AM - 11:55 AM, recess same as regular days Start Time End Time Length - 290

Start Time	End Time	Length - 290 Min
8:20 AM	9:30 AM	70 min
9:30 AM	9:45 AM	15 min
9:45 AM	11:00 AM	75 min
11:10 AM	11:50 AM	40 min
11:50 AM	1:10 PM	90 min
1:10 PM	1:25 PM	15 min
1:25 PM	2:20 PM	55 min
	8:20 AM 9:30 AM 9:45 AM 11:10 AM 11:50 AM 1:10 PM	8:20 AM 9:30 AM   9:30 AM 9:45 AM   9:45 AM 11:00 AM   11:10 AM 11:50 AM   11:50 AM 1:10 PM   1:10 PM 1:25 PM

## 1<sup>st</sup> – 3<sup>rd</sup> Grades

*Minimum Days: 8:20 AM - 11:55 AM, recess same as regular days					
	Start Time	End Time	Length - 290 Min		
Instruction	8:20 AM	10:00 AM	100 min		
Recess	10:00 AM	10:15 AM	15 min		
Instruction	10:15 AM	11:30 AM	75 min		
Lunch	11:30 AM	12:10 PM	40 min		
Instruction	12:10 PM	1:30 PM	80 min		
Recess	1:30 PM	1:45 PM	15 min		
Instruction	1:45 PM	2:20 PM	35 min		

# 4<sup>th</sup> – 6<sup>th</sup> Grades

me Length - 310 Min
-
M 85 min
AM 10 min
PM 155 min
M 40 min
VI 70 min

#### \*Minimum Days: 8:20 AM - 11:55 AM, recess same as regular day

## 7th & 8th Grades

#### \*Minimum Days: 8:20 AM - 11:55 AM, break same as regular day's **Start Time End Time** Length - 310 Min Instruction 8:20 AM 9:25 AM 65 min Block 1 65 min Block 2 Instruction 9:25 AM 10:30 AM Break 10:30 AM 10:40 AM 10 min 65 min Block 3 Instruction 11:45 AM 10:40 AM Instruction 11:45 AM 12:00 PM 15 min Block 4 pt. 1 Lunch 40 min 12:00 PM 12:40 PM 50 min Block 4 pt. 2 Instruction 12:40 PM 1:30 PM Instruction 1:30 PM 2:10 PM 40 min Block 4 pt.2 Homeroom 2:10 PM 2:20 PM 10 min

### Lunch Schedule – All Grades

TK/Kindergarten	11:10 - 11:50	
1 <sup>st</sup> – 3 <sup>rd</sup> grades	11:30 – 12:10	
7 <sup>th</sup> – 8 <sup>th</sup> grades	12:00 - 12:40	
4 <sup>th</sup> – 6 <sup>th</sup> grades	12:30 – 1:10	